JADŁOSPIS

1 GRUDNIA – 5 GRUDNIA 2025 R.

1 GRUDNIA 2025 R. PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE

SEREK ALMETTE ŚMIETANKOWY, MIX WĘDLIN, BUŁKA PARYSKA Z MASŁEM, ŚWIEŻE WARZYWA

Skład: pieczywo: mąka PSZENNA, masło (MLEKO), serek: (MLEKO), wędlina: mięso wieprzowe i drobiowe (80%), świeże warzywa: pomidor, ogórek, papryka, sałata.

KAKAO, WODA

Skład: mleko (MLEKO), kakao, cukier

OBIAD

ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM

Skład: woda, mięso drobiowo wieprzowe, marchew, seler, pietruszka, pomidory krojone bez skóry, pulpa pomidorowa 80%, śmietana 18% UHT (MLEKO), makaron (mąka PSZENNA, JAJA). Przyprawy naturalne: liść laurowy, ziele angielskie, pieprz ziołowy, papryka słodka, sól sodowo-potasowa, zioła (SELER).

PIEROGI LENIWE Z PRAŻONĄ BUŁKĄ

Skład: twaróg naturalny (MLEKO), mąka PSZENNA, płatki ziemniaczane, cukier, mąka ziemniaczana, masa JAJOWA pasteryzowana, cukier wanilinowy, sól, bułka tarta (mąka PSZENNA), masło (MLEKO).

ŚWIEŻY OWOC (owoce sezonowe)

HERBATA MIĘTOWA, WODA

Skład: woda, liście mięty.

PODWIECZOREK

CIASTO KOKOSOWE

Skład: mąka pszenna, jajka, masło, śmietana, cukier (wyrób własny)

2 GRUDNIA 2025 R. WTOREK

ŚNIADANIE

JAJKO NA TWARDO, KABANOSY, BUŁKA GRAHAMKA Z MASŁEM, ŚWIEŻE WARZYWA

Skład: pieczywo (mąka PSZENNA, ), masło (MLEKO), jajka (JAJA), kabanosy drobiowe  (mięso drobiowe (80%), woda, sól, żelatyna wieprzowa, stabilizatory, wzmacniacz smaku, przyprawy, świeże warzywa: sałata, papryka, ogórki kiszone.

HERBATA Z CYTRYNĄ I MIODEM, WODA

Skład: woda, herbata czarna, cytryna, miód

OBIAD

ZUPA JARZYNOWA Z ZIELONYM GROSZKIEM

Skład: woda, mięso drobiowe z indyka, ziemniaki, marchew, zielony groszek, pietruszka, por, seler, śmietana 18% UHT (MLEKO). Przyprawy naturalne: liść laurowy, ziele angielskie, pieprz, sól, sodowo-potasowa, zioła (SELER), pieczywo mieszane: mąka (PSZENNA).

ESKALOPKI DROBIOWE, ZIEMNIAKI, MINI MARCHEWKA NA PARZE

Skład: filet z kurczaka, mąka (mąka PSZENNA), jajka (JAJA), olej rzepakowy, ziemniaki, mini marchewka. Przyprawy naturalne: pieprz, papryka słodka, sól sodowo-potasowa, zioła (SELER)

ŚWIEŻY OWOC (owoce sezonowe)

KOMPOT OWOCOWY, WODA

Skład: woda, mrożone owoce (wiśnia, śliwka, porzeczka, truskawka), cukier

PODWIECZOREK

JOGURT NATURALNY, CHRUPKI KUKURYDZIANE

Skład: składniki pochodzące z mleka, kultury bakterii (MLEKO), chrupki kukurydziane: grys kukurydziany, woda.

3 GRUDNIA 2025 R. ŚRODA

ŚNIADANIE

KASZA MANNA NA MLEKU, PIECZYWO MIESZANE Z MASŁEM, ŚWIEŻE OWOCE

Skład: mleko bez laktozy (MLEKO), kasza manna (grysik PSZENNY), pieczywo (mąka PSZENNA), masło (MLEKO), świeże owoce sezonowe

HERBATA MIĘTOWA, WODA

Skład: woda, liście mięty.

OBIAD

ZUPA OGÓRKOWA
Skład: woda, mięso drobiowo-wieprzowe, ziemniaki, ogórki kiszone, marchew, pietruszka, seler, por, śmietana 18% UHT (MLEKO). Przyprawy naturalne: liść laurowy, ziele angielskie, pieprz, sól sodowo-potasowa, zioła (SELER), pieczywo mieszane: mąka (PSZENNA).

BAGIETKA ZAPIEKANKA Z SZYNKĄ I SEREM

Skład: bagietka (mąka PSZENNA), szynka konserwowa (SOJA, GORCZYCA, SELER), ser mozzarella (MLEKO), sos pomidorowy: pomidory bez skórki, przyprawy, zioła (SELER).

ŚWIEŻY OWOC (owoce sezonowe)

WODA Z POMARAŃCZĄ, WODA

Skład: woda, pomarańcza

PODWIECZOREK

BUDYŃ WANILIOWY Z GRANOLĄ

Skład: mleko (MLEKO), skrobia ziemniaczana, wanilia, cukier, granola: pełnoziarniste płatki zbożowe (owsiane, jęczmienne, kukurydziane, czekolada, wiśnią liofilizowaną), kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, emulgator lecytyny, sól morska. cukier, aromat.

 

4 GRUDNIA 2025 R. CZWARTEK

ŚNIADANIE

PASTA Z TUŃCZYKA I JAJKA, BUŁKA GRAHAMKA Z MASŁEM, ŚWIEŻE WARZYWA

Skład: pieczywo (mąka PSZENNA), tuńczyk w sosie własnym (tuńczyk w kawałkach (RYBY), jajka (JAJA), masło (MLEKO), majonez (olej rzepakowy, JAJA, ocet, musztarda (woda, gorczyca, ocet, sól, cukier, przyprawy, aromat, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), przyprawy naturalne, świeże warzywa: pomidor, ogórek, papryka, sałata.

KAWA ZBOŻOWA, WODA

Skład: mleko (MLEKO), kawa: jęczmień, żyto i cykoria.

OBIAD

ZUPA FASOLOWA

Skład: woda, mięso drobiowo-wieprzowe, boczek, fasola jaś, marchew, pietruszka, seler, por, ziemniaki. Przyprawy naturalne: ziele angielskie, liść laurowy, pieprz, sól sodowo-potasowa, zioła (SELER) pieczywo mieszane: mąka (PSZENNA).

BITKI Z SZYNKI W SOSIE WŁASNYM, KASZA BULGUR, SURÓWKA Z BURAKÓW

Skład: woda, mięso wieprzowe, cebula, papryka, kasza bulgur, buraki. Przyprawy naturalne: liść laurowy, ziele angielskie, pieprz, papryka słodka, sól sodowo-potasowa, zioła (SELER)

ŚWIEŻY OWOC (owoce sezonowe)

HERBATA RUMIANKOWA, WODA

Skład: woda, suszony kwiat rumianku.

PODWIECZOREK

KOKTAJL TRUSKAWKOWY

Skład: jogurt naturalny (MLEKO), truskawki

 

5 GRUDNIA 2025 R. PIĄTEK

ŚNIADANIE

KIEŁBASKI NA GORĄCO, BUŁKA Z MASŁEM, ŚWIEŻE WARZYWA

Skład: kiełbaski frankfurterki: mięso wieprzowe, sól, przyprawy: pieprz czarny, papryka, gałka muszkatołowa, regulator kwasowości, świeże warzywa: papryka, pomidor, ogórek, sałata.

HERBATA RUMIANKOWA, WODA

Skład: woda, suszony kwiat rumianku.

OBIAD

ZUPA WIŚNIOWA Z MAKARONEM

Skład: woda, mrożone wiśnie, makaron (mąka PSZENNA, JAJA), cukier, skrobia ziemniaczana.

ŁOSOŚ Z PIECA, ZIEMNIAKI, SURÓWKA Z OGÓRKÓW KISZONYCH

Skład; filet z łososia, ziemniaki, kiszona kapusta. Przyprawy naturalne: pieprz, sól sodowo-potasowa, zioła (SELER)

ŚWIEŻY OWOC (owoce sezonowe)

WODA

Skład: woda.

PODWIECZOREK

ŚWIEŻY OWOC, WAFLE RYŻOWE NATURALNE

Skład: melon, wafle ryżowe: ryż brązowy, kasza gryczana biała 2%, kukurydza 2%, kasza jaglana 1%, sól

 

* Z przyczyn od nas niezależnych zastrzegamy sobie możliwość wprowadzenia zmian w jadłospisie.

Przepraszamy za niedogodności i dziękujemy za wyrozumiałość.